Recept

Kuře s pohankovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50495

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Kuře
2 ks Mrkev kořen
6 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
250 g Pohanka
1 polévková lžíce Provensálské koření
150 g Slanina vepřová
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 913kJ
11% Sacharidy 40 g
229% Tuky 172 g
41% Sodík 817 mg
115% Bílkoviny 65 g

Kuře s pohankovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Pohanku zalijeme půl litrem vroucí, osolené vody a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, než se voda s pohankou spojí, a vznikne nám tak pohanková kaše. Do této kaše vmícháme celé vejce. Než se tak stane, připravíme si zeleninu do nádivky a to tak, že česnek utřeme, cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Petrželovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

2

Nakrájenou zeleninu a slaninu vmícháme do připravené pohankové kaše, kterou ochutíme solí, pepřem, lžící provensálského koření a nasekanou petrželovou natí. Zeleninu a koření v pohankové kaši důkladně promícháme, čímž nám vznikne pohanková nádivka. Touto nádivkou naplníme vnitřek kuchyňsky očištěného kuřete, které před plněním nádivkou prosolíme a popepříme. Takto připravené kuře pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka

Hotové kuře s nádivkou servírujeme rovnou z trouby – teplé, se sezónní zeleninovou oblohou, nebo se salátem. Základní řídkou pohankovou kaši můžeme obměnit pohankovo-rýžovou kaší. Do nádivky můžeme nasekat také pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept