Jednoduchý recept

Pražská telecí kýta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50496
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
0,5 kg Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 188kJ
0% Sacharidy 2 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 208 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pražská telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na malé kostičky, smícháme ji s vajíčkem a hráškem, osolíme, opepříme a v pánvi necháme na mírném ohni trochu zhoustnout.

2

Maso omyjeme, osušíme a vyřízneme do něj kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátky.

3

V zapékací míse rozehřejeme olej a máslo a kýtu na něm prudce zapečeme z obou stran. Pak přilijeme vodu a maso v troubě pomalu pečeme, až změkne. V průběhu pečení ho přeléváme výpekem.

4

Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo vařená šunková rýže, případně dušená karotka se žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept