Pražská telecí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražská telecí kýta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
0,5 kg | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 238,7mg |
Draslík | 509,8mg |
Vláknina | 782,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražská telecí kýta postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na malé kostičky, smícháme ji s vajíčkem a hráškem, osolíme, opepříme a v pánvi necháme na mírném ohni trochu zhoustnout. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a vyřízneme do něj kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátky. |
3 | V zapékací míse rozehřejeme olej a máslo a kýtu na něm prudce zapečeme z obou stran. Pak přilijeme vodu a maso v troubě pomalu pečeme, až změkne. V průběhu pečení ho přeléváme výpekem. |
4 | Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo vařená šunková rýže, případně dušená karotka se žampiony.