Recept

Jablkový dort s vanilkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 50498
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na dort
250 g Cukr krupice
250 g Jablka
20 g Kakao - prášek
100 g Krupice dětská
80 g Marmeláda rybízová
0,5 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 polévková lžíce Tuk
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
200 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 748 kcal
Kilojoule 3 130kJ
25% Sacharidy 89 g
54% Tuky 41 g
7% Sodík 132 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jablkový dort s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Těsto připravíme utřením žloutků s cukrem, přimícháme sodu, kakao, strouhaná jablka, která jsme oloupali a zbavili jádřinců, a krupičku. Na závěr do těsta zapracujeme pevný sníh z bílků. Připravíme spíše řidší těsto, které vlijeme do tukem vymazané dortové formy. Pečeme zhruba 30 minut v troubě předehřáté na 175 °C.

2

V mezičase umícháme krém. Ve studeném mléce rozšleháme mouku, směs přivedeme do varu a asi 2 minuty povaříme. Poté za občasného míchání necháme kaši vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme vychladlou kaši. Dbáme, aby teplota pěny i kaše byla stejná. Umícháme hladký krém.

3

Upečený dort vyklopíme na mřížku. Vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou, ve které jsme rozmíchali rum. Poloviny korpusu opět spojíme a celý povrch potřeme připraveným krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept