Pečené hovězí plátky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí plátky se slaninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50504 |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 76,8mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hovězí plátky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější proužky. Hovězí maso nakrájíme na plátky a před naklepáním plátky obalíme v bezlepkové mouce. Naklepané plátky potom obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka maso opečeme na pánvi. Opečené plátky urovnáme do zapékací mísy, obložíme plátky másla a nakrájenou slaninou. |
2 | Maso v zapékací míse přikryjeme poklicí nebo alobalem a zapékáme asi hodinu při teplotě 200 °C. Hotové maso servírujeme teplé, s nejrůznějšími přílohami. |