Nadýchaná pražská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaná pražská omeleta
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50506 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Džem meruňkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 497,6mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaná pražská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme žloutky a mouku. |
2 | V kulaté žáruvzdorné míse nebo pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto a upečeme omeletu. Během pečení ji neobracíme! |
3 | Upečenou omeletu potřeme džemem, v půlce překlopíme, pocukrujeme a podáváme. |