Vaječná pomazánka s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s rukolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5051 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Jogurt bílý |
100 g | Moravské uzené maso |
1 polévková lžíce | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 331,6mg |
Draslík | 164,5mg |
Vláknina | 250,0mg |
Vitamín A | 390,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Moravské uzené maso, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařená vejce rozkrojíme podélně a vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a rozmačkáme. |
2 | Přidáme jogurt, hořčici a vše dohladka rozšleháme. |
3 | Uzené a bílky nakrájíme na kousky. |
4 | Omyjeme a nasekáme rukolu. |
5 | Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí. |
6 | Promícháme a podáváme. |
Poznámka
Pomazánku podáváme na plátcích bagety.