Jednoduchý recept

Jihočeská hříbková polévka se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50510

Ingredience

1 ks Celer bulvový
25 g Houby sušené
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
7% Sacharidy 23 g
246% Tuky 184 g
12% Sodík 234 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jihočeská hříbková polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme.

2

Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé těstíčko.

3

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm připravenou zeleninu, zalijeme ji vodou, přisypeme houby, opepříme, osolíme a necháme vařit.

4

Z těstíčka lžičkou vykrajujeme malé noky a vkládáme je do vařící polévky. Když vyplavou, přimícháme smetanu a polévku ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

5

Podáváme posypanou nakrájenou natí petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept