Jihočeská hříbková polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská hříbková polévka se smetanou
Jihočeská hříbková polévka se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50510 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
25 g | Houby sušené |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 902,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeská hříbková polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. |
2 | Z vajíček a mouky v misce vytvoříme tuhé těstíčko. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm připravenou zeleninu, zalijeme ji vodou, přisypeme houby, opepříme, osolíme a necháme vařit. |
4 | Z těstíčka lžičkou vykrajujeme malé noky a vkládáme je do vařící polévky. Když vyplavou, přimícháme smetanu a polévku ještě jednou dochutíme pepřem a solí. |
5 | Podáváme posypanou nakrájenou natí petrželky. |