Recept

Vepřová žebírka v pikantní marinádě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 380 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50512
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Vepřová žebra
Marináda
3 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 173kJ
0% Sacharidy 1 g
112% Tuky 84 g
30% Sodík 592 mg
97% Bílkoviny 54 g

Vepřová žebírka v pikantní marinádě postup přípravy receptu:

1

Příprava masa:

2

Vepřová žebírka propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a celá je potřeme připravenou marinádou. Potřená žebírka necháme v lednici 2 hodiny marinovat. Uleželá žebírka potom pečeme v troubě, vyhřáté na 170 °C, asi hodinu přikrytá pokličkou nebo alobalem za stálého podlévání vodou. Po hodině pečení pokrývku pečící nádoby sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut při vyšší teplotě. Nejvhodnější přílohou k tomuto masu je bezlepkový chléb.

3

Marináda:

4

S utřeným česnekem smícháme olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, papriku a směs ochutíme solí a vše důkladně promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept