Vepřová žebírka v pikantní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 380 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka v pikantní marinádě
Celkový čas: | 380 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Vepřová žebra |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 794,5mg |
Vláknina | 354,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Česnek, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka v pikantní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Příprava masa: |
2 | Vepřová žebírka propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a celá je potřeme připravenou marinádou. Potřená žebírka necháme v lednici 2 hodiny marinovat. Uleželá žebírka potom pečeme v troubě, vyhřáté na 170 °C, asi hodinu přikrytá pokličkou nebo alobalem za stálého podlévání vodou. Po hodině pečení pokrývku pečící nádoby sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut při vyšší teplotě. Nejvhodnější přílohou k tomuto masu je bezlepkový chléb. |
3 | Marináda: |
4 | S utřeným česnekem smícháme olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, papriku a směs ochutíme solí a vše důkladně promícháme. |