Grilované jehněčí maso s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí maso s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Chřest zelený |
800 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Med včelí |
50 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 17,8mg |
Vláknina | 165,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Jehněčí maso, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí maso s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku a med. Směsí důkladně potřeme plátky masa a dáme do ledničky na hodinu marinovat. |
2 | Chřest zbavíme dřevnatých konců a potřeme je polovinou oleje. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo. |
3 | Plátky masa dáme na gril a grilujeme pět minut z každé strany. Plátky masa musí být propečené, avšak zůstat šťavnaté. Chřest grilujeme tři minuty, v průběhu grilování potíráme olejem. |