Královské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královské závitky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rýže dušená |
125 g | Salám Lovecký |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 101,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Lovecký, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královské závitky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme vařenou rýži, cibulku nadrobno, strouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Lovecký salám nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na pánvi, přidáme do mísy k ostaním surovinám a promícháme. |
2 | Hovězí plátky naklepeme, osolíme, na ně navrstvíme připravenou směs, plátky zavineme a pevně sepneme jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, podle potřeby podléváme. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme do šťávy z masa, dobře promícháme a necháme krátce povařit, případně dochutíme. |