Recept

Kapří řízky a bramborový salát s majonézou pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50523

Ingredience

Smažený kapr
1 kg Kapr obecný
10 ml Mléko polotučné
10 polévková lžíce Mouka bezlepková
10 polévková lžíce Olej stolní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
15 polévková lžíce Strouhanka
3 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Bramborový salát
1,5 kg Brambory zimní
2 ks Cibule
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Paprika sterilovaná
3 g Pepř černý mletý
3 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
250 g Zelenina nakládaná
Domácí majonéza
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
500 ml Olej olivový
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,464 kcal
Kilojoule 6 124kJ
24% Sacharidy 85 g
140% Tuky 105 g
117% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Kapří řízky a bramborový salát s majonézou pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce rybího masa osolíme a opepříme z obou stran a necháme je v lednici odpočinout dvě hodiny. Po této době kapří porce obalíme v trojobale: napřed v bezlepkové mouce, potom v celém vejci, ve kterém jsme rozmíchali lžíci mléka, a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené kapří porce potom smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Hotové rybí řízky nepokládáme na sebe, protože by se slepily.

2

Brambory salátového typu uvaříme ve slupce a vychladlé a oloupané je nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky, a osolíme je. Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ji horkou vodou. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno. Ze sterilované zeleniny slijeme nálev, a v případě, že nechceme, aby byl salát moc ostrý, vybereme ze zeleniny feferonku. Nakládané okurky nastrouháme, nakládané kapie rozkrájíme na menší kousky. Všechny suroviny přimícháme k nakrájeným bramborám. Salát zalijeme připravenou domácí majonézou, osolíme, opepříme, a po důkladném promíchání necháme v lednici uležet.

3

Celá vejce rozmixujeme s hořčicí, cukrem, octem a worcestrem do hladka. Když je směs hladká, mixujeme dál a přiléváme po částech olej, dokud směs nezhoustne.

4

Vmícháme do bramborového salátu.

5

Kapří řízky podáváme teplé se studeným bramborovým salátem, nejčastěji jako štědrovečerní večeři.

Poznámka

Kapří řízky se mohou podávat i studené. Při výrobě majonézy by měly mít všechny suroviny stejnou teplotu, aby se majonéza nesrazila. Když se majonéza srazí, pomalu ji přiléváme do syrových rozšlehaných vajec za stálého mixování. Při koupi worcestru sledujeme etikety, aby složení bylo vhodné pro celiatiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept