Jednoduchý recept

Toasty s artyčokovou směsí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50529

Ingredience

250 g Artyčoky
160 g Chléb toastový
30 ml Citronová šťáva
15 g Máta
40 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
6 g Sůl mořská
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
9% Sacharidy 33 g
21% Tuky 16 g
66% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Toasty s artyčokovou směsí postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.

2

Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept