Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50531

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 l Mléko plnotučné
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Saturejka
1 polévková lžíce Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
0,5 l Vepřová krev
1 kg Vepřová krkovička
3 l Voda pitná
5 stroužek Česnek
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 947kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 229 mg
55% Bílkoviny 31 g

Jelita ze Šumavy postup přípravy receptu:

1

Dobře očistíme 1/2 vepřové hlavy, vepřovou krkovici, maso dáme

2

do většího hrnce, přilijeme přibližně 3 l vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a vaříme přibližně 60–90 minut. Maso by nemělo být příliš měkké.

3

Mezitím si do mléka namočíme pokrájené housky. Uvařené maso vyjmeme a vychladlé obereme od kostí, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme namočenou housku, majoránku, mletý pepř, drcený kmín a saturejku. Promícháme, dochutíme solí a rozetřeným česnekem. Nakonec přimícháme vepřovou krev.

4

Směsí prejtu naplníme vepřová střívka, dobře je uzavřeme a v masovém vývaru je vaříme pomalu asi 15-20 minut. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a odložíme do chladna.

Poznámka

Před přímým použitím jelita osmažíme do zlatohněda na rozpáleném sádle. Podáváme k nim vařené brambory a kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept