Toasty s pečenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s pečenou zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50533 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Fenykl sladký - hlíza |
100 g | Lilek |
10 g | Máta |
15 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Oregano sušené |
150 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Lilek, Máta, Ocet vinný, Oregano sušené, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý fenykl, papriky bez jádřinců a očištěný lilek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na plech, posypeme oreganem, posekanou mátou, mořskou solí, pepřem, polijeme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. |
2 | Plech vyndáme z trouby, zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, ochutíme vinným octem, podle potřeby přilijeme olej, promícháme, krajíčky bílého chleba nasucho opečeme a pomažeme zeleninovou směsí. |
3 | Podáváme jako předkrm. |