Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50536
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Listové těsto
2 g Muškátový oříšek
50 ml Olej olivový
6 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
9 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
Na omáčku
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
7 g Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 471kJ
8% Sacharidy 29 g
108% Tuky 81 g
85% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Zapečené medailonky postup přípravy receptu:

1

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáče, do výpeku na pánvi přilijeme víno a krátce povaříme. Vmícháme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme medailonky v pekáči.

2

Na pánvi opečeme žampiony nakrájené na plátky, přidáme nasekanou cibuli a česnek a 3 minuty podusíme. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a omáčku nalijeme jako další vrstvu do pekáče. Pokryjeme plátky sýra a jako poslední vrstvu rozložíme plát z listového těsta, okraje utěsníme a přitiskneme k pekáči. Vidličkou uděláme po celé ploše otvory, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept