Smažený lilek s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený lilek s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50537 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule červená |
400 g | Lilek |
40 ml | Ocet vinný |
40 g | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
3 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
160 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 416,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Ocet vinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený lilek s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na větší kusy, rajčata rozkrojíme, vydlabeme semínka, zbytek nakrájíme na kostičky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do pánve nalijeme olivový olej, přisypeme kousky lilku a osmahneme, posypeme oreganem, osolíme, promícháme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, cibuli s česnekem a petrželkou přidáme do pánve, orestujeme, přidáme olivy, zalijeme vinným octem, necháme vysmahnout, přidáme rajčata a dusíme zvolna asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, octem a necháme vychladnout. |
3 | Podáváme s nasucho opečenými plátky bílé veky jako předkrm. |