Jednoduchý recept

Smažený lilek s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50537
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Cibule červená
400 g Lilek
40 ml Ocet vinný
40 g Olej olivový
80 g Olivy černé
3 g Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
6 g Sůl
160 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
10% Sacharidy 37 g
17% Tuky 13 g
38% Sodík 765 mg
10% Bílkoviny 6 g

Smažený lilek s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na větší kusy, rajčata rozkrojíme, vydlabeme semínka, zbytek nakrájíme na kostičky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do pánve nalijeme olivový olej, přisypeme kousky lilku a osmahneme, posypeme oreganem, osolíme, promícháme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, cibuli s česnekem a petrželkou přidáme do pánve, orestujeme, přidáme olivy, zalijeme vinným octem, necháme vysmahnout, přidáme rajčata a dusíme zvolna asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, octem a necháme vychladnout.

3

Podáváme s nasucho opečenými plátky bílé veky jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept