Jednoduchý recept

Ricottové placičky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50538
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bazalka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Ocet vinný
40 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
160 g Rajčata
450 g Ricotta
3 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 919kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 316 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ricottové placičky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme ricottu, přisypeme nastrouhaný parmezán, mouku, přidáme vejce, špetku soli, pepře a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme po lžících ricottovou směs, uhladíme a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky se nesmějí v pánvi dotýkat.

2

Usmažené placičky upravíme na talíře, podle chuti dosolíme, dopepříme, obložíme plátky rajčat, které posypeme bazalkou a pokapeme vinným octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept