Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Řízky | |
---|---|
6 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
9 polévková lžíce | Olej stolní |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Bramborový salát | |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Brambory, Cibule, Cukr moučkový, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C. |
2 | Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule. |
3 | Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny. |
Poznámka
Na trojobal použijeme bezlepkovou mouku a bezlepkovou strouhanku.