Recept

Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50539
Kategorie: Maso

Ingredience

Řízky
6 polévková lžíce Mouka bezlepková
9 polévková lžíce Olej stolní
10 polévková lžíce Strouhanka
4 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
2 polévková lžíce Voda pitná
Bramborový salát
1 kg Brambory
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
6 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
3 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 671kJ
19% Sacharidy 69 g
37% Tuky 27 g
356% Sodík 7 g
55% Bílkoviny 31 g

Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou postup přípravy receptu:

1

Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.

2

Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.

3

Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.

Poznámka

Na trojobal použijeme bezlepkovou mouku a bezlepkovou strouhanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept