Recept

Jehněčí špízy s pita chlebem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50540

Ingredience

4 krajíc Chléb Pita
1 ks Citrony
500 g Jehněčí maso
50 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka k masu česneková
1 polévková lžíce Provensálské koření
4 ks Rajčata
2 ks Salát římský

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
3% Sacharidy 11 g
42% Tuky 32 g
1% Sodík 18 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jehněčí špízy s pita chlebem postup přípravy receptu:

1

V misce si smícháme šťávu z citronu, provensálské koření a olivový olej. Vše pořádně promícháme a dáme odležet na hodinu do ledničky. Po vyndání z chladničky maso napícháme na špíz.

2

Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt důkladně pomažeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo. Špízy marinujeme čtyři až pět minut z každé strany. Pravidelně je potíráme marinádou. Na poslední tři minuty dáme pita chléb na kraj grilu.

3

Vnitřek pita chlebu namažeme česnekovou omáčkou, vložíme dovnitř salát, pokrájená rajčata a maso ze špízu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept