Recept

Pečené brambory s kančími řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50543

Ingredience

Pečené brambory
1 kg Brambory
1 kávová lžička Koření Americké brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 g Sůl
Kančí řízky
500 g Kančí kýta
1 polévková lžíce Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka bezlepková
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 551 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečené brambory s kančími řízky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut.

2

Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny.

3

Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept