Pečené brambory s kančími řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s kančími řízky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50543 |
Ingredience
Pečené brambory | |
---|---|
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Koření Americké brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 g | Sůl |
Kančí řízky | |
3 stroužek | Česnek |
500 g | Kančí kýta |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 873,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 56,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Česnek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Americké brambory, Máslo čerstvé, Kančí kýta, Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s kančími řízky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme je do mělké pečicí nádoby, vymazané máslem. Brambory ochutíme solí a kořením na hranolky a ve vyhřáté troubě je pečeme asi 60 minut. |
2 | Kančí kýtu naporcujeme, naklepeme, jednotlivé porce z obou stran opepříme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Takto připravené porce zvěřiny necháme uležet na chladném místě alespoň 2 hodiny. |
3 | Posléze porce obalíme v klasickém trojobalu - v bezlepkové mouce, v mléce s rozšlehaným vejcem a v bezlepkové strouhance. Po obalení porce usmažíme na rozpáleném oleji. Pokrm podáváme teplý. |