Jednoduchý recept

Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50544
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

160 g Ančovička - filety
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej slunečnicový
30 g Šalvěj čerstvá
100 ml Víno bílé
Těstíčko
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový extra panenský
200 ml Sodovka
2 g Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
15% Sacharidy 54 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 301 mg
35% Bílkoviny 20 g

Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.

2

Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme.

3

Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept