Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50544 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
160 g | Ančovička - filety |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej slunečnicový |
30 g | Šalvěj čerstvá |
100 ml | Víno bílé |
Těstíčko | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
200 ml | Sodovka |
2 g | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 116,6mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 570,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Olej slunečnicový, Šalvěj čerstvá, Víno bílé, Sodovka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka. |
2 | Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme. |
3 | Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme. |