Recept

Zahuštěný zvěřinový guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50546

Ingredience

1 ks Česnek
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Gulášové koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Majoránka
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo syrové
1 polévková lžíce Solamyl
1,5 kg Srnčí kýta
2 g Sůl
0,5 kg Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 001kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 201 mg
116% Bílkoviny 65 g

Zahuštěný zvěřinový guláš postup přípravy receptu:

1

Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept