Zahuštěný zvěřinový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěný zvěřinový guláš
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50546 |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Gulášové koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo syrové |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1,5 kg | Srnčí kýta |
2 g | Sůl |
0,5 kg | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 57,6mg |
Draslík | 64,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo syrové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Srnčí kýta, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gulášové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěný zvěřinový guláš postup přípravy receptu:
1 | Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.