Pečená křepelka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená křepelka s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
300 g | Křemenáče |
8 ks | Křepelka |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
6 polévková lžíce | Sirup Monin - grenadina |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 967,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 199,1mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Křepelka, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Pažitka, Sirup Monin - grenadina, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křemenáče, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená křepelka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Troubu nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě. |
2 | Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky. |
3 | Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme zeleninu, chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty. |
4 | Maso vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme stranou. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit. |
5 | Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. |
6 | Maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme. |