Lečo na topince - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo na topince
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5055 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
5 ks | Rajčata |
200 g | Salám měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 577,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 955,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Salám měkký mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo na topince postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na másle, přidáme nakrájenou papriku a dusíme do poloměkka. |
2 | Přidáme pokrájená rajčata a salám, osolíme a dusíme, až se vysmahne voda. |
3 | Na oleji připravíme topinky, které osolíme a potřeme česnekem. |
4 | Na hotové topinky dáme teplé lečo a nastrouhaný sýr. |