Recept

Srnčí svíčková se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50550

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Kerblík
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
0,5 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 13 g
14% Sodík 285 mg
72% Bílkoviny 40 g

Srnčí svíčková se žampiony postup přípravy receptu:

1

Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.

2

Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.

3

Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept