Jelení guláš na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš na houbách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Calvados |
2 ks | Cibule |
800 g | Jelení maso |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Opěnka měnlivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
175 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 210,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 47,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jelení maso, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Opěnka měnlivá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš na houbách postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme a necháme oschnout. Špek nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na větší pánvi, vyjmeme a odložíme. Maso následně prudce osmažíme v tuku ze špeku. Cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na kolečka, přidáme je k masu a necháme smažit 1 minutu. Následně zalijeme vývarem a podusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu. |
2 | Zatímco se dusí maso, opláchneme majoránku, necháme ji oschnout, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme nadrobno. Houby pečlivě očistíme a osmahneme na přepuštěném másle. Vše poté společně se špekem zamícháme do guláše. |
3 | Mouku zamícháme s trochou vody a zahustíme guláš. Guláš důkladně vaříme 5 minut, občas zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme zakysanou smetanu a calvados a pečlivě zamícháme. Nalijeme do talířů, ozdobíme majoránkou a podáváme. |