Recept

Kuře na houbách s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50555
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Dolin - Vermouth
1 polévková lžíce Koňak vaječný
15 ks Kruton
4 ks Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Olivy zelené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
6 ks Tymián čerstvý
150 g Zakysaná smetana
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
11% Sacharidy 39 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 550 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kuře na houbách s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky.

2

Olej rozehřejeme na pánvi, necháme osmažit kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Poté přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové.

3

Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, vermut, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Snítku tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou, necháme ji oschnout a zbavíme ji lístků, část odložíme a zbytek přihodíme do pánve.

4

Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a osmaženými krutony a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept