Kuře na houbách s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na houbách s pórkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Dolin - Vermouth |
1 polévková lžíce | Koňak vaječný |
15 ks | Kruton |
4 ks | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Tymián čerstvý |
150 g | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 147,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Koňak vaječný, Kruton, Kuřecí prsa, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na houbách s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky. |
2 | Olej rozehřejeme na pánvi, necháme osmažit kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Poté přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové. |
3 | Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, vermut, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Snítku tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou, necháme ji oschnout a zbavíme ji lístků, část odložíme a zbytek přihodíme do pánve. |
4 | Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a osmaženými krutony a podáváme. |