Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50559

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy Armagnac
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Lanýž
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Perlička prsa
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 339kJ
13% Sacharidy 46 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 512 mg
15% Bílkoviny 8 g

Perlička s houbami postup přípravy receptu:

1

Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.

2

Maso opláchneme, necháme oschnout a potřeme solí i pepřem. Ná pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.

3

Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ní lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.

4

Maso si nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme, rozdělíme na 4 části a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept