Recept

Pečené řízky z divočáka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50560

Ingredience

300 g Anglická slanina
1 ks Česnek
1 kg Kančí kýta
9 polévková lžíce Mouka bezlepková
3 polévková lžíce Sádlo syrové
30 g Sýr Eidam cihla 45%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
1% Sacharidy 2 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 328 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pečené řízky z divočáka postup přípravy receptu:

1

Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept