Jednoduchý recept

Zapečené václavky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50567
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Gouda
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kg Václavky
2 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 394 mg
29% Bílkoviny 17 g

Zapečené václavky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.

2

Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stát. Potom je omyjeme a nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a necháme osmažit na oleji. Přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.

4

Zeleninovou směs společněs houbami umístíme do zapékací formu. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept