Polévka z černého piva s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z černého piva s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50570 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
1,5 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rýže předvařená (parboiled), Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z černého piva s rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a uvaříme v něm rýži. |
2 | Do hrnce nalijeme pivo, přivedeme ho do varu, vmícháme do něj cukr a skořici, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Do horké polévky přimícháme vajíčka, která jsme v hrnku rozšlehali se smetanou a přidáme uvařenou scezenou rýži. Pak ještě vmícháme nastrouhaný sýr a podáváme. |