Pikantní pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pivní polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50572 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 121,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu a housky nakrájíme na malé kostičky. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a najemno ji nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na něm připravenou slaninu, cibuli a česnek a na závěr ještě přisypeme nakrájené housky. Vše zalijeme pivem, přivedeme ho k varu a necháme vařit 10 minut. Polévku podle chuti opepříme a osolíme. Podáváme ji horkou, posypanou nakrájenou petrželkou. |