Žampiony plněné ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné ricottou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50573 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 g | Chilli koření mleté |
20 g | Citronová kůra |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Oregano čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Ricotta |
3 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 356,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová kůra, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné ricottou postup přípravy receptu:
1 | Ze žampionů odlomíme nohy, klobouky namočíme v oleji, osolíme a opepříme. Do misky vložíme ricottu, přisypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, oregano, chilli koření a 2/3 strouhaného parmezánu. Důkladně promícháme, směsí naplníme žampiony, vyskládáme je na plech, náplň ještě posypeme zbytkem parmezánu, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny. Žampiony upravíme na servírovací talíř, bylinky posekáme najemno a přímo na talíři žampiony posypeme. Podáváme jako pohoštění. |