Černá pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černá pivní polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50574 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1,5 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Skořice mletá |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černá pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Do piva v hrnci přisypeme cukr a skořici a přivedeme ho k varu. Když se začne vařit, odstavíme hrnec z ohně a do polévky přimícháme vejce, která jsme rozšlehali se smetanou. Polévku podle chuti osolíme a podáváme. |