Recept

Plátky uzeného masa jako řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50575

Ingredience

4 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka bezlepková
6 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 289kJ
1% Sacharidy 3 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 214 mg
5% Bílkoviny 3 g

Plátky uzeného masa jako řízky postup přípravy receptu:

1

Plátky uzené krkovice zlehka naklepeme, vložíme je do menšího množství vroucí vody na 20 minut vařit, aby bylo maso poloměkké. Plátky vyjmeme z vody a vychladlé je potřeme po obou stranách hořčicí a podle chuti maso osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme v klasickém trojobale: nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené plátky usmažíme na rozpáleném tuku a ihned podáváme.

Poznámka

K těmto řízkům nejlépe chutná bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept