Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5058 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Farfalle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 443,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 496,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Pažitka, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím artyčoky slijeme z nálevu a nakrájíme na jemné plátky. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek orestujeme doměkka. Přidáme artyčoky a nakrájené olivy a směs za stálého míchání prohřejeme. Posypeme nakrájenou pažitkou a rozdrobeným sýrem. Ochutíme solí, pepřem a zahříváme dokud se sýr neprohřeje. |
3 | Směs promícháme v hrnci s těstovinami, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |