Jednoduchý recept

Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5058
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Artyčoky
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Ricotta
500 g Těstoviny Farfalle
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
29% Sacharidy 104 g
21% Tuky 16 g
30% Sodík 603 mg
42% Bílkoviny 24 g

Farfalle s artyčoky, olivami a ricottou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím artyčoky slijeme z nálevu a nakrájíme na jemné plátky. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek orestujeme doměkka. Přidáme artyčoky a nakrájené olivy a směs za stálého míchání prohřejeme. Posypeme nakrájenou pažitkou a rozdrobeným sýrem. Ochutíme solí, pepřem a zahříváme dokud se sýr neprohřeje.

3

Směs promícháme v hrnci s těstovinami, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept