Jednoduchý recept

Hrachová kaše pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50581

Ingredience

250 g Hrách
1 kávová lžička Koření Staročeské
2 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
3 polévková lžíce Olej stolní
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
9% Sacharidy 31 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 25 mg
21% Bílkoviny 12 g

Hrachová kaše pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Hrách uvaříme podle návodu a zcedíme. Z oleje a bezlepkové mouky připravíme světlou jíšku

2

v polévkovém hrnci. Na jíšku nasypeme hrách, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený, dále přisypeme Staročeské koření a za občasného promíchání vaříme s jíškou 20 minut. Před koncem vaření přisypeme majoránku a důkladně promícháme.

3

Hrachovou kaši servírujeme teplou.

Poznámka

Ke kaši se výborně hodí opečený bezlepkový párek a na kolečka nakrájená cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept