Jednoduchý recept

Asijský houbový hrnec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50587

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
3 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krystal
0,3 kg Hlíva ústřičná
5 ks Hořčičné semínko
0,3 kg Křemenáče
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,1 l Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,8 l Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana
0,3 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
17% Sacharidy 61 g
24% Tuky 18 g
52% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Asijský houbový hrnec postup přípravy receptu:

1

Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty.

3

Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření.

4

Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě.

5

Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept