Asijský houbový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijský houbový hrnec
Asijský houbový hrnec
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50587 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
3 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krystal |
0,3 kg | Hlíva ústřičná |
5 ks | Hořčičné semínko |
0,3 kg | Křemenáče |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,1 l | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
0,3 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr krystal, Hořčičné semínko, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křemenáče nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Asijský houbový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme. |
2 | Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty. |
3 | Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření. |
4 | Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě. |
5 | Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme. |