Sýrová pivní pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová pivní pomazánka
Sýrová pivní pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50590 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
125 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 37,4mg |
Vláknina | 860,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová pivní pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V míse utřeme do pěny tvaroh, přidáme k němu sýr a rozmačkáme ho vidličkou. Poté přisypeme nakrájenou cibuli, směs dochutíme kmínem a osolíme, naředíme pivem a vymícháme do pěny. |
Poznámka
Sýrovou pivní pomazánku podáváme namazanou na tmavý chléb. Světlé pivo můžeme nahradit i pivem tmavým.