Rizoto s houbami a sýrem pecorino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s houbami a sýrem pecorino
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50591 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Hlíva ústřičná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 702,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s houbami a sýrem pecorino postup přípravy receptu:
1 | Šalotky společně s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. Na oleji si šalotku orestujeme. Přimícháme rýži a dusíme, dokud nezesklovatí. Zalijeme trochou horkého vývaru a nadále vaříme, občas zamícháme a postupně přiléváme zbývající vývar. |
2 | Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. V jiné pánvi rozpustíme máslo a česnek společně s houbami na něm podusíme, dokud v houbách nezbyde žádná voda. |
3 | Chvíli před dovařením smícháme rizoto s houbami a petrželkou. Vložíme do misek a ozdobíme strouhaným sýrem. Ihned podáváme. |