Jednoduchý recept

Rizoto s houbami a sýrem pecorino

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50591
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Hlíva ústřičná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
22% Sacharidy 79 g
26% Tuky 19 g
35% Sodík 702 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rizoto s houbami a sýrem pecorino postup přípravy receptu:

1

Šalotky společně s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. Na oleji si šalotku orestujeme. Přimícháme rýži a dusíme, dokud nezesklovatí. Zalijeme trochou horkého vývaru a nadále vaříme, občas zamícháme a postupně přiléváme zbývající vývar.

2

Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na menší kousky. V jiné pánvi rozpustíme máslo a česnek společně s houbami na něm podusíme, dokud v houbách nezbyde žádná voda.

3

Chvíli před dovařením smícháme rizoto s houbami a petrželkou. Vložíme do misek a ozdobíme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept