Recept

Steak z tuňáka s melounem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50592

Ingredience

Na rybu
100 g Bageta
40 g Bazalka
80 g Olej olivový
100 g Pancetta
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Tuňák obecný
Na omáčku
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar z humrů
Na chřest
150 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
Na rajčata
40 g Bazalka
300 g Meloun vodní
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
7% Sacharidy 26 g
81% Tuky 61 g
47% Sodík 948 mg
104% Bílkoviny 58 g

Steak z tuňáka s melounem postup přípravy receptu:

1

Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky.

2

Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny.

3

Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme.

4

Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.

5

Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept